Frizon Göteborg: JAG ÄR AHED

Av och med Josefin Iziamo

Spelas

23 maj 2024 24 maj 2024

Längd

Ca 2 timmar

Tid

Kl. 18.00

Biljettpris

250 kr

Spelplats

Masthuggsteatern

  • Bokning

  • Frizon Göteborg

Beskrivning

Frizon Göteborg - till stöd för Frihetsteatern i Palestina - presenterar JAG ÄR AHED - en berättelse om motstånd, musikens kraft och hoppet om förändring.

En produktion av Teater Nyland, baserad på den personliga berättelsen av Ahed Tamimi.

Biljettintäkterna går oavkortat till The Freedom Theaters i Jenin, Palestina.

I direkt anslutning till föreställningen 23 maj arrangerar Frizon ett samtal mellan Robert Lyons och Josefin Iziamo.

Efter föreställningen den 24e maj övergår kvällen i en insamlingsgala där Göteborgs Fria teatrar uppträder i solidaritet med det Palestinska folket.

JAG ÄR AHED berättar historien om Ahed Tamimi, en ung palestinsk frihetsaktivist som greps första gången av israelisk militär när hon bara var sexton år. Hon tillbringade sedan åtta månader i fängelset Ha-sharon i Israel anklagad för att ha slagit till en beväpnad soldat med sin knytnäve. Hon släpptes tillslut, efter påtryckningar från människor världen över, mot sitt erkännande och är nu världskänd som symbol för den palestinska frihetskampen.

I föreställningen får vi följa med Ahed till uppväxten i den lilla byn Nabi Saleh på Västbanken där hon demonstrerar, lär sig Shakiralåtar, spelar fotboll och hamnar i clashes med soldater. Manuset är dokumentärt och bygger på Aheds egen berättelse i boken "They called me a lioness."

Ahed Tamimis historia är inte unik; hon representerar hundratals barn som årligen fängslas och åtalas under israelisk militärlagstiftning. Det här är berättelsen om alla de barnen och om hur det kan vara att växa upp under ockupation.

Föreställningen erbjuder en plattform för diskussion och reflektion, inte bara om Ahed Tamimis personliga öde, utan även om det bredare sammanhanget, om hur en långvarig ockupation påverkar otaliga oskyldiga liv. Genom att belysa den här berättelsen, öppnar föreställningen upp för en nödvändig dialog om rättvisa, mänskliga rättigheter och möjligheten till förändring.

Produktion

Av och med

Josefin Iziamo

Teknik och ljud

Kristian Anshelm

Video och projektioner

Olof Werngren

Kostym och scenografi

Nora Wieser

Röster

Alaa Rashid

Rafael Pettersson

Fairooz Tamimi

Förhörsledare på film

Martin Hendrikse

Gigi Sanadiradze

Foto

Erik Holmström

Andra föreställningar

Håll dig uppdaterad!

Missa inga nyheter, erbjudanden eller föreställningar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev.