Spoken Word + Öppen scen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

Spelas

25 april 2024

Tid

kl 18.30

Beskrivning

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka i ljuva april på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Knopparna har spruckit, fåglarna stämmer upp och här bjuds på storslagen värmländska, scenpoesi från Uppsala och den bästa av författare!

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com.

Kvällen finansieras med hjälp av Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen och Folkteatern Göteborg.

 

Ismael Ataria
Med enkel självklarhet, oförskräckt inför det svåraste och med en tillåtande scennärvaro där alla får vara precis allt de är — inte är det konstigt att han har en hel bunt diktsamlingar och flera skivor och välförtjänta priser och stipendier i bagaget! Värmlands bästa, numer direkt från Falun, Göteborgs Poetry Slam presenterar Ismael Ataria!

 

Alma Kirlic
Poet, författare, dramatiker från Uppsala, som 2015 romandebuterade En svensk kändis, och som under dryga decenniet var återkommande SM-finalist i Poetry slam. Och inte konstigt det - med scendikter skrivna med absolut känsla för retorik, explosivt och komiskt och hjärtskärande och alldeles, alldeles underbart, välkommen Alma Kirlic!

 

Klas Östergren
En av vår tids allra största berättare och främsta författarnamn som sedan debuten 1975 gett ut ett 20-tal böcker, bland annat den moderna klassikern Gentlemen. Har också skrivit manus för både film och tv, och gjort en liten vända som ledamot i Svenska Akademien. Hösten -23 turnerade han till toner av Mattias Alkberg i “någon sorts talkshow”, men till oss kommer han solo och läser för första gången ur en kommande bok, Göteborgs Poetry Slam presenterar stolt Klas Östergren!

Biljetter

Andra föreställningar

Håll dig uppdaterad!

Missa inga nyheter, erbjudanden eller föreställningar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev.