Spoken Word + Öppen scen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

Spelas

29 maj 2024

Pris

Fri entré

Tid

Kl. 18.30

Beskrivning

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka i ljuva maj på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Vårens sista kväll är här, och Göteborgs poetry slam avslutar terminen med en hejdundrande final med poesi direkt från Västkusten, från Stockholm och från grannlandet! 

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com

Hanna Haag
den flerfaldiga SM-medaljören i poetry slam och poesigruppen Det nya gardet-medlemmen - det är en glädje att få ha henne här! Med en auktoritet utan dess like och en närvaro som skär genom glas blir varje ord kristallklart och brinnande. Det går inte att titta någon annanstans, lyssna på något annat.

Foto: Tobias Walka

Aiman Jihar
finalist både i SM i poetry slam och i Ortens bästa poet skriver han dikter med landets klurigaste konstruktioner. I ett aha! och jamensåklart! visar han hur man kan prata om det viktigaste av allt och fnittra samtidigt, och i nästa ögonblick vara fast i det djupaste allvar – Göteborgs poetry slam presenterar Aiman Jihar!

Foto: Hennok Tesfay

Guro Sibeko
författare, poet, artist, aktivist och Norges kanske mesta och bästa slampoet. I ett par decennier har hon formulerat världen och sig själv på ett sätt som gör de allra svåraste frågorna begripliga, med otrolig scennärvaro, kraft, humor och pedagogik har hon tagit sig an rasismen, homofobin, könsdiskrimineringen och omvandlat sorg och vrede till poesi.

Foto: Siv Dolmen

Andra föreställningar

Håll dig uppdaterad!

Missa inga nyheter, erbjudanden eller föreställningar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev.