Spoken Word + Öppen scen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

Spelas

07 februari 2024

Beskrivning

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka med 2024 års första kväll på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Året inleds med buller och brak – Göteborgs bästa spoken word, ett stjärnskott från Skåne och den bästa av hiphop från Värnamo!

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com

Oskar Hanska
Svensk spoken words själva pulsåder, som i närmare två decennier turnerat världen runt och erövrat alla titlar som kan erövras som scenpoet, svensk-, nordisk- och europeisk mästare i Poetry slam, samt prisad vid galor som Manifest och Folk & Världsmusik. Inte konstigt det, han lämnar ingen oberörd, man skrattar genom tårarna och gråter genom fnittret, med texter som rör våra ömmaste gemensamma smärtpunkter och en närvaro som pressar sig igenom alla försvarsmekanismer — välkommen Oskar Hanska!

Emma Torres
Bara några månader efter att hon stod på scen första gången kammade hon hem en tredjeplats i SM i poetry slam och det var onekligen en av 2023 års ljuspunkter! Med ett alldeles eget uttryck, tydlig melodi och ordflätor av rang berättar hon om klasskillnader, maskrosbarn och flykt – direkt från den skånska myllan, som mitt i samtiden med lätthet både sjunger Siw Malmquist och rimmar Olof Palme på Malmö – Emma Torres!

Fröken B
Sedan tidigt 00-tal har hon varit en del av den svenska hiphopscenen, både i duon Silversystrar, samt som soloartist. Har turnerat landet runt och stått på alla slags scener, från festivaler och klubbar till anstalter och operahus. Hundratals är de ungdomar som i hennes workshops funnit en egen röst, och inte är det konstigt då hon kan visa precis hur en sådan låter – välskrivet, smart och med sanningar som går rakt in i hjärtat. Äntligen får vi lite riktigt hiphop på vår poesiscen – välkommen Fröken B!

Biljetter

Andra föreställningar

Håll dig uppdaterad!

Missa inga nyheter, erbjudanden eller föreställningar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev.