Sanna Hultman

Skådespelare

Sanna är född i Stockholm och tillhör Folkteaterns ensemble. Hon har även bland annat arbetat på Backa Teater och Göteborgs Stadsteater. Sanna har synts i TV-serierna Glappet och Solbacken och har också spelat i flera av Mattias Anderssons uppsättningar, till exempel K+M+R+L, Stjärnämnen och Den offentliga sektorns längtan till något bortom bergen.

År 2004-2009 arbetade Sanna som konstnärlig ledare för Folkteatern Besöker tillsammans med Kim Lantz. Hon gjorde hösten 2006 en kritikerrosad regidebut med Lucy Prebbles Sockersyndromet. Våren 2008 regisserade Sanna även Björn Runges Mordet på en fd komiker.

På Folkteatern har vi sett Sanna i Snart kommer tiden, Festen, Demokrat, som "Elektra" i Lars Noréns uppsättning av Orestien, i Två fattiga rumäner som talar polska, i Heliga Johanna från Slakthusen, som "Rosa" i Katitzi och i Begravelsen. Hon har också medverkat i RÔVA - Revy Över Världens Allmäntillstånd, Liljebrinks och i Sanning c/o Folkteatern: Not Based on a True Story och Variation. De senaste åren har Sanna medverkat i Revisorn?, Johan Fribergs monolog Den stora ensamheten, Sommarregler, Madame Bovary, Misantroperna, Rövarna, Moderna tider, Quasimodo och senast i Ett drömspel.

Våren 2024 är Sanna aktuell i Bröderna Mozart.

Foto: Patrik Gunnar Helin