Hoppa till huvudinnehåll

Nomad

av Lucia Cajchanova
En pjäs om att vara på genomresa

Sofia Jannok, Salamanca Taikon Gonzalez och musikern Robert Svärd intar scenen på Folkteatern med ett musikaliskt och poetiskt scenkonstverk. Tillsammans tar de med dig på en resa ur ett samiskt och romskt perspektiv. Deras personliga erfarenheter och berättelser vävs samman till en reflektion över hur vi människor bor och lever.

Välkommen att stanna till en stund. Vi är ändå alla på genomresa.

Göteborgspremiär maj 2024

Lilla Scenen

Sandlådan - av Kent Andersson

Sandlådan

Vad ska det bli av barnen i sandlådan? De som lever i samma låda, de som gräver i samma sand, de som plågas av frågan: hur ska vi leva med varann? 

Nypremiär 11 januari 2024 Lilla Scenen

Ett drömspel - av August Strindberg

Ett drömspel

Välkommen till Strindbergs drömspel. Till hans mest älskade drama, hans största smärtas barn. Här existerar inte tid och rum. Inbillningen väver nya mönster. Personer klyvs och fördubblas. Och det enda man kan vara riktigt säker på, är att det är synd om människorna. För mitt i lyckan växer ett frö till olyckan. 

Premiär 23 september 2023 Stora Scenen

Bröderna Mozart - av Etienne Glazer, Suzanne Osten och Niklas Rådström

Bröderna Mozart

Konsten är inte som alla andra rörelser. Fulländad står den för en kraft som inte går att hitta någon annanstans. Men vägen dit är kantad av kaos. Varje dag är regissören en plåga för alla andra. Tills det är dags för premiär. 80-talsfilmen Bröderna Mozart blir till pjäs och går upp på Folkteatern i februari 2024. Just nu håller vi på att såga ett hål i golvet för att fylla det med vatten (säg inget till våra grannar).

Urpremiär 17 februari 2024 Stora Scenen

Nuckan - av Malin Lindroth

Nuckan

Jag är inte aktivist, konstnär eller karriärist. Inte heller med ensamheten som livsstilsval. Jag är nucka. Och nu kommer jag till Folkteatern. För att reclaima nuckan.

Urpremiär 24 november 2023 Stora Scenen

Spelåret 2023 2024 på Folkteatern Göteborg

Inte som verkligheten, mer än verkligheten.

Folkteaterns spelår handlar om drömmar, sorg, opera och dans och om utanförskap, normer och förväntningar. Om att vara på genomresa. Om konstens yttersta villkor och om människors största längtan. Vi klyvs på mitten, vi sågar upp golvet. Vi slåss med hink och spade. Och du är välkommen.

Produktion

Artister: Salamanca Taikon Gonzalez och Sofia Jannok
Musiker: Robert Svärd
Dramatiker: Lucia Cajchanova
Dramaturg: Ninna Tersman
Regissör: Anna Ulén
Scenograf: Camilla Engman
Ljusdesign: Anna Wemmert 


Riksteatern i samarbete med Arthem och Folkteatern 

Med stöd av: Kulturrådet, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen