Spoken Word + Öppen scen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

Spelas

19 mars 2024

  • Tid

  • Vill du delta på den öppna scenen?

Beskrivning

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka med 2024 års andra kväll på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Nog sjunger vårens glada vindar redan i mars, för det bjuds på en regerande norsk mästare, en nöjeslivets renässansman och en underbar poet och författare!

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Kvällen finansieras med hjälp av Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen och Folkteatern Göteborg.

Marcus Berggren
Som en slags nöjesvärldens renässansman har han det senaste decenniet pratat, skojat, sjungit och skrivit sig rakt igenom hela livets märkligheter och smärtpunkter. Med halsbrytande, framslingrande metaforer, hejdlöst mörker och gudabenådad tajming - från kranskommunens (Kungälvs) mylla, känd från tv, känd från radio, känd från tidningen och scenen – men i detta sammanhang först och främst nybakad poet med debutdiktsamling i ryggen, Göteborgs poetry slam presenterar Marcus Berggren!

Kristofer Folkhammar
Poet och författare som debuterade 2011 och sen dess gett ut en hel bukett av prosa och poesi, bland annat den hyllade romanen Magisterlekarna som blev till hyllad film häromåret. Med knivskarp elegans och poetisk stringens gestaltar han det svåraste av allt, alltså kärlek och erotik, och kan göra litteratur av så vilda ingredienser som amerikansk highschoolfilm, bögporr, föräldraskap, ensamhet och gemenskap, lust och liv. Visserligen numer i Malmö, men med tio års Göteborg i ryggen (där han bland annat gick Litterär gestaltning på Valand), välkommen Kristofer Folkhammar!

Marija Bliznac
Ingenting mindre än den regerande norska mästaren i Poetry slam gör härmed Sverigepremiär och vi är så stolta och glada! Född och uppvuxen i Bosnien Hercegovina skriver hon på både norska och engelska och med finess, scennärvaro och en stor portion humor tar sig texterna an lika delar det puttrande vardagslivet som de största existentiella frågorna. Någonstans mellan poesi och stand up ligger ju som alla vet det största allvaret och det är en gammal sanning att vi inte kan få nog av norska poeter, Göteborgs poetry slam presenterar Marija Bliznac!

Biljetter

Andra föreställningar

Håll dig uppdaterad!

Missa inga nyheter, erbjudanden eller föreställningar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev.