Skönheten i kaos

efter en bok av Julia Ravanis

Föreställningsfoto från "Skönheten i kaos". Foto: Mats Bäcker
Föreställningsfoto från "Skönheten i kaos". Foto: Mats Bäcker

Spelas

25 januari 2025 08 mars 2025

Nypremiär

25 januari 2025

Biljettsläpp

Biljetter släpps hösten 2024.

En pjäs du absolut inte sett i ett parallellt universum.

Tänk om din partner inte är den du tror. För vad vet du om vad en annan människa egentligen tycker och tänker? Antagligen inget. Och tänk om de lagar som styr naturen inte är givna. Att den ordning du tror på egentligen är ett resultat av slumpen. För vad vet du om de minsta partiklarna? Antagligen inget. För om du vill mäta dem, så måste du se dem. Då behövs ljus – men ljuset påverkar partikeln och dess egenskaper ändras. Men vad den gör och hur den rör sig när du inte mäter kan du aldrig veta. Kvantfysik är inte lätt att förklara. Det är lika svårt att förstå sig på kärlek. Om du vill mäta styrkan i din partners engagemang och frågar ”är vi ihop nu?”, så påverkar den frågan relationen. Du kommer aldrig att veta vad som skulle hänt om du inte ställde den frågan. Kanske är dina relationer ett kaos, där slumpartade möten resulterar i himlastormande passion. Precis så är det med fysikens lagar. Partiklarna struntar i vårt mänskliga förnuft. De dansar i mikroskopet. De rör sig framåt och bakåt på samma gång. Det slumpartade och oförutsägbara är just det som skapar de kärnreaktioner som får solen att lysa. 

Välkommen in i Julia Ravanis äventyrliga och extraordinära värld – där svarta hål gör att tiden och rummet byter plats, där allt kan hända och där även det omöjliga är möjligt. Där skönheten finns i kaoset, i kropparna, naturen och konsten, i det defekta och det tvetydiga.

Publik- och kritikersuccén Skönheten i kaos, hade urpremiär på Folkteatern 2023 och uppfördes även som nedkortat ljudverk under Way out West samma år. Föreställningen får nypremiär 2025 på Lilla scenen.

Biljetter

Medverkande

Produktion

Bearbetning

Frida Röhl

Regissör

Frida Röhl

Kompositör och musiker på scen

Joel Igor Hammad Magnusson

Scenograf och kostymdesigner

Charlotta Nylund

Ljusdesigner

Carina Backman

Maskdesigner

Suz Åberg

Andra föreställningar

Håll dig uppdaterad!

Missa inga nyheter, erbjudanden eller föreställningar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev.