av August Strindberg
Inte som verkligheten. Mer än verkligheten.

 

Välkommen till Strindbergs drömmars land. Till hans mest älskade drama, hans största smärtas barn. Och när du kliver in i drömmen, får du gå hand i hand med guden Indras dotter, som stigit ner till jorden för att se hur vi människor har det. Hon tar med dig till mannen som ätit för mycket gåslever med tryffel och druckit så mycket Bourgogne att fötterna gått i masur. Masur vadå? Äh, ta istället en titt på han som ligger i giljotinen, han som druckit så mycket Hennessy att ryggraden måste manglas ut. Och säg hej till diktaren, som skriver dikter som inte är verklighet, men mer än verklighet, som inte är en dröm, mer som vakna drömmar.

Välkommen till ett drömspel. Här existerar inte tid och rum. Inbillningen väver nya mönster. Personer klyvs och fördubblas. Och det enda man kan vara riktigt säker på, är att det är synd om människorna. Och att livets fröjder betalas ut med dubbel sorg.


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. Läs mer här

Produktion

av August Strindberg

Bearbetning: Magnus Lindman

Regi och koreograf: Örjan Andersson

Scenografi och ljusdesign: Chrisander Brun

Kostymdesign: Jenny Norberg

Mask- och perukdesign: Susanne Åberg

Kompositör: Franz Edvard Cedrins

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär