av Malin Axelsson, fritt efter Rachilde
Konst värd att döda för.

 

När du festat på stans alla bästa ställen, sett allt, träffat alla och ändå känner dig så otroligt uttråkad, vad gör du då? När ingenting längre ger dig något, och du börjar gräva djupare och djupare och inse vilka dekadenta krafter och mörka begär som egentligen kommer att krävas för att underhålla dig, hur långt är du då villig att gå? 

Du kan alltid gå till Folkteatern och ta rygg på Raoule. När hon träffar den unge Jaques sätter han igång något chockartat i henne, och hon kan inte låta bli att förvandla honom till ett livs levande konstverk. När hon väl börjar finns det inget slut. Välkommen in i Monsieur Venus värld. Här finns åtrån, här finns skrattet, och sången, dansen är överallt! Här styr begäret och kreativiteten helt utan hämningar. Frågan är vad det gör med dig


Folkteatern håller för närvarande stängt på grund av skärpta nationella föreskrifter med anledning av coronapandemin. All berörd publik är kontaktad och köpta biljetter återbetalas.
Folkteatern har hållit öppet så länge det varit möjligt och vi har arbetat mycket noggrant med publikens trygghet. Vi tror att kulturen och konstens betydelse och styrka är extra viktig i kristider och vi kommer att fortsätta att producera scenkonst för att kunna dela den med publiken. Snart ses vi igen. Läs mer om Folkteatern under coronapandemin! 
Ta hand om varandra. Folkteatern ❤️ publiken


Mat och teater! I samband med Monsieur Venus har en bar flyttat in till salongen, fylld av porlande drycker och lättare smårätter. Dörrarna öppnas en halvtimme innan föreställningens start och pausen är extra njutigt lång. Om du kommer i riktigt god tid kan du beställa mat på plats – pausservering förbokas dock smidigast vid biljettköpet. Smaklig teater!

En dekadent och maxad saga om skapandets kraft.

Hösten 2020 sätter Folkteatern upp den erotiska romanen Monsieur Venus av Rachilde på Stora Scenen. För dramatisering och regi svarar Malin Axelsson, tidigare konstnärlig ledare på Sveriges Radio Drama och ung scen/öst. Göteborgs-baserade Malin Dahlström från Niki & The Dove står bakom den nykomponerade musiken.
Pseudonymen Rachilde (Marguerite Vallette-Eymery) skrev Monsieur Venus 1884, när hon bara var runt 20 år gammal, men det är först nu som den utkommit i svensk översättning. Romanen berättar historien om överklasskvinnan Raoule som blir besatt av en ung man, och beslutar sig för att göra honom till sitt eget konstprojekt. Steg för steg formar hon om honom i enlighet med sina begär, och snart finns inga gränser för hur långt hon kan gå. 
- I Monsieur Venus förvandlas Folkteatern till en drömsk plats för lek, snusk och dekadens, ett ställe där begäret och fantasin styr. Framför allt berättar vi en historia om konstens roll i våra liv. Vad är det för krafter och begär som driver människans kreativitet?, säger Malin Axelsson.
Uppsättningen kommer att bjuda publiken på en maximalistisk, gotisk, dekadent fantasi, kantad av sång, mörker och mystik. 


Malin Axelsson är dramatiker, författare och regissör från Stockholm. 2015-2019 var hon konstnärlig ledare på Sveriges Radio Drama och 2009–2015 hade hon samma uppdrag på ung scen/öst. Malin Axelssons dramatik har satts upp på bland annat Riksteatern, Kulturhuset Stadsteatern och Dramaten. Hon blev Augustpris-nominerad för "Jag blir en bubbla som blir ett monster som blir ett barn" och fick Mare Kandre-priset för romandebuten "Anropa". Hennes verk har blivit översatta till bland annat tyska, franska, rumänska och norska. Våren 2020 är hon aktuell med säsong två av dramakomediserien "Cheferna” i podden P1 drama och med manus och regi till "Chefen” på Kulturhuset Stadsteatern.

"Hon bytte chefsjobbet mot ett frilansliv med teatern"  Intervju med Malin Axelsson i Göteborgs-Posten 200729

Vi på scenen

Siluettbild medarbetare folkteatern
Magnus Boqvist
Livemusiker
Läs mer
Maria Johansson Josephsson
Skådespelare
Läs mer
Krister Kern
Skådespelare
Läs mer
Rebecca Riggo
Skådespelare
Läs mer
Fanny Risberg
Skådespelare
Läs mer
Dejmis Rustom Bustos
Skådespelare
Läs mer
Sara Wikström
Skådespelare
Läs mer

Produktion

Av Malin Axelsson, fritt efter Rachilde

Regi: Malin Axelsson

Scenografi och kostymdesign: Anna Dolata

Mask- och perukdesign: Susanne Åberg

Ljusdesign: Ilkka Häikiö

Kompositör: Malin Dahlström

Koreograf: Soledad Howe

Livemusiker: Magnus Boqvist 

Medverkande: Maria Johansson Josephsson, Krister Kern, Rebecca Riggo*, Fanny Risberg, Dejmis Rustom Bustos, Sara Wikström. (*praktikant från Högskolan för Scen och Musik Göteborgs Universitet)

Fotograf: Jenny Baumgartner 


Öppna rep och nattrep - Smygtitta på Monsieur Venus innan premiär! Är du nyfiken på hur en repetition kan gå till? Kom och kika vad som händer på scenen innan premiären av Monsieur Venus. Missa inte en exklusiv inblick i den konstnärliga processen. På nattrepet flyttar dessutom baren in till scenen!  Öppna rep 7, 11 nov och nattrep 13 nov (Inställt!) 2020 Stora Scenen.

Boka-tidigt-rabatt! Vi erbjöd biljetter till Monsieur Venus för bara 180 kr, vid bokning t o m 8 november 2020. 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär